Julesenap

Till julen kommer många variationer av senap fram på de olika julborden. Många föredrar en senap som i stort sett inte smakar någonting och några andra gör sina egna senaper som det är krut i ordentligt:)
 
iI mitt fall föredrar jag den sötstarka senapen. Men nu till julen vill jag ha lite smakrika och smaksatta varianter 
 
Idag ska ni få en fuskvariant:
 
blanda Apotekets grova senap tillsammans med en slät sötstark senap och krydda upp den med :
 
Rivet clementinskal och brun rom, lite av saften från clementinen kan du pressa i om senapen inte blir alldeles för lös.( du bör låta senapen står några dagar för att smaken ska träda fram, då tjocknar den även)
 
Du kan självklart göra din senap från grunden, varianten som Mannerström gör, men med både gula och bruna frön istället,därefter blandar du i  den sötstarka senapen .
 
Ytterligare en variant är att du blandar hälften av den Mannerströmska och hälften av Apotekets och lite av slät senap.
 
kryddning är ju ditt eget val , men citrus och lite brun alkohol är en bra smaksättning.
 
Glöm inte att senap är en väldigt bra krydda vid matlagning
 
 
God Jul i senapsburkarna!