Fisk på mannagryn och egna kryddor ska mortlas idag

Idag blir det blandning av krydda
Kebabkrydda som kan användas i en gräddfilssås, smaksatt med majo och apelsinsaft å så har du en kebabsås , som funkar till bön och linsbiffar och ugnsgrönsaker bla..... troligen någonting era barn gillar.
Har du tunnskuret kött och Naanbröd eller liknande så blir det en variant av just Kebab!
Eller Gör en kebabpizza och ringla såsen över!
( Receptet kommer ur " Nyfiken grönare- smartare vego")
1dl färdig kryddblandning
2 msk torkad oregano
1 msk paprika
2 tsk malen spiskummin
2 tsk torkad timjan
2 tsk cayennepeppar
2 tsk malen koriander
2 tsk vitlökspulver
2 tsk salt
Blanda kryddorna!
Du kan massera, mortla och / eller rosta i panna, innan du häller över din blandning i en burk.
Saknar du nån krydda, så blir det din variant:)
Vitlök kan du tillsätta färsk, om du inte har pulver, när du gör såsen!
Ok nu är det dax för Spröd " karantänfisk" med goda tillbehör

3 dl mjölk
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
saften från 1 citron
1 dl finhackad dill ( för det har du väl i frysen)
3 dl panko ströbröd ( eller krossade cornflakes)
olja
Tryck ner bakplåtspapper( olja gärna lite under så går det lättare) i en stor ugnsform med kanter
Koka upp mjöl,vattnet och salt i en kastrull,pressa i citronen och häll i grynen.
Vispa tills det tjocknar som en gröt.
Ta kastrullen från plattan , rör ner dillen. häll ut gröten i formen, ställ svalt (gärna i kylen)
Häll ut ströbrödet på en tallrik. skär mannagrynsgröten i mindre bitar som fiskpinnar eller liknande fiskfileer.
Vänd varje bit i ströbrödet.
Stek varje "fisk" gyllenbruna i olja och ev även lite gott smör
Servera med potatisstomp / kokt potatis eller pommes , citron och en god sås
Hemgjord remouladsås
2 dl majonäs
Gärna lite gräddfil
Pickels på burk finskuren alt bostongurka och äppel i små tärningar
1/2 tsk curry
Salt och peppar
Värt att testa!! Får du mannagrynsgröt över kan du använda det i brödbaket eller värma upp till frukosten.
Ett alternativ till Fisk är oxå Rotselleri!
Du skär rotselleri i fiskpinneform
kokar i vatten några minuter, så den mjuknar något både i smak och konsistens.
dubbelpanera i mjöl kryddat med salt och peppar/ägg/ströbröd
Stek "fisken" i olja och smör och servera med citron, och tillbehör du vill ha!
Detta blir väldigt gott och barnen blir "lurade" och kanske även din partner,men på ett positivt sätt:)
Smaklig spis!!
Klara i skrivartagen