Våffeljärnet!

(null)

Om några veckor ska alla plocka fram sina våffeljärn för att gå loss på våfflor med eller utan jäst och söta och eller salta tillbehör.
Själv upptäckte jag förra året att jäsvåffelsmet gjorde att mina våfflor fortsatte att vara frasiga under hela middagen!
Men det gäller att ha bra järn också. Mitt kommer nog behöva bytas ut då det inte blir tillräckligt varmt och är dessutom väldigt " platt", vilket resulterar i väldigt tunna våfflor.
MEN våffeljärnet är perfekt att oxå använda till annat, resten av året.

- Stek små biffar i våffeljärnet!
- Gör en omelett
- En dubbel varm macka
- Fattiga riddare

Ni får testa er fram. Dessutom kan man ju göra våfflor mer än en gång om året. 
Som förätt :
- lök, gräddfil och kvaiar
- rökt lax, färskost och citron

Som varmrätt smaksätt smeten med:
- spenat , serveras med bacon
- riven potatis och lök, serveras med tomatsallad
- fläsktärningar, serveras med rårörda lingon.

Klara