Laxnuggets
Spröda laxbitar panerade och stekta, servera tex med stekt eller ugnsbakad majrova och potatis.
Spröda laxnuggets från Aftonbladets Godare.se
4 portioner
400 g lax
1 dl vetemjöl
3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 uppvispat ägg
2 dl lätt krossade corn flakes
1 dl brödsmulor
1 msk citronzest
Dippsås:
2 dl gräddfil elller creme fraiche
3 msk sweet chili
ev svartpeppar
Skär laxen i jämna bitar. panera i mjöl - ägg - ströbröd/ flakes. Häll rikligt med olja och lite smör i en panna och stek/fritera 2 min på varje sida. Rör ihop såsen och ställ svalt. Servera valt tillbehör till med dippsåsen.
Tillbehör:
Skala och klyfta majrova och potatis. Massera in olja och smör och lägg på bakplåtspapper på en plåt
Salta och krydda ev med paprika. Baka i ugn ca 30 min på 200 grader.

Klara färdiga - hugg in!