Tallink.....nej tack!

Det är tur att VD:n själv vill åka med sitt bolag, för vi hoppar över det igen!!

Service finns inte hos Lettländarna,  och leendena är inte många och den sk. lyxfrukosten var under all kritik.Dessutom var det en otroligt tråkig båt och tyvärr också publiken, men det kan ju inte dom rå för!!

Som tur var fick väninnan och jag en uppgradering gällande hytten vilket gjorde att vi hade lite mer space, det var trevligt, men fy fan va ostädat det var!! man får inte vara så nogräknad tydligen!

MEN vi gillade Riga, dom delarna vi hann se. Vackara byggnader i jugent.Ljust och öppet, en härlig stor matmarknad, där det kryllade av människor och mycket att se och prova på. Det blev ett par stickade  varma vantar för 8 Lvl ( ca 110 kr.)
vi smakade på matbullar med fyllning och tittade på det olika styckningsmetoderna i köttdiskarna.


Gamla stan var vacker med en blandning av riktigt gamla hus och nytt insprängt där det gamla fått gevika.Vi hittade en charmig krog med Lettiska mat och allvarlig servitris ,med en kjol som var så kort att man nästan trodde att hon glömt den!! =)
Maten smakade bra, vi tog en ryskinspirerad rätt  Pelmeni-"meatdumplings" med smetana och olja. smakade lite som våra kroppkakor....

Vi strövade omkring i staden och fick syn på ganska många brudpar, som fotades i gränderna.VI snubblade över stånd med ryska dockor och bärnsten och träffade en väldigt trevlig taxichaufför, som visade sig bott i spanien i 5 år.....Han visste vad service var!!



Ja jag vet att bla Letterna har levt under väldigt tuffa förhållanden men detta är bara ett konstterande. Man bör också ha väldigt mycket tid på sig , då ingenting går speciellt snabbt......Men det är väl bara bra antar jag!?




Vi åker nog tillbaka en weekend till RIga för att strosa omkring lite grann ytterligare, men då tar vi inte båten!!



Klara i hemlandet igen
'
Visa fler inlägg