En känsla att beskriva....

Ibland innfinner sig lugnet, den sköna känslan som inte riktigt går att förklara.Ett lugn, en temperatur, en känsla av styrka och att allt är ok, förlåtet och glömt.

En känsla som gör att du finner dig i ett lugn, i en värld där allt är möjligt och det bara är att ta steget, göra hoppet och stäng av alla "det går inte", "Nej det är inte ok" osv.

-För många glas vin kan nog någon tänka.... Å visst är det så, visst stämmer det att man många gånger tror att man är oövervinnerlig vid dessa tillfällen:)

Men det här handlar om att man fått någonting eller någon som gav dig sparken i baken eller det rätta orden, någonting du läste å minns just nu. Luften utomhus som känns på din hud och du vet att det ordnar sig, allt kommer att falla på plats och du behöver inte oroa dig.

Sluta lyssna på profitsiorna och börja lyssna på juste musik i stället:))

Musiken kan ta dig hur långt som helst och försätta dig i så många olika "moods" och du får känslan som är så stark och positiv.

Att vid 63 års ålder sätta sig och börja söka jobb pgr av att du valt att säga upp dig......hur smart är det! Då refererar jag inte till jobbsökandet utan att frivilligt lämna en trygg anställning med tjänstepension och arbete måndag till torsdag , för att sedan plocka ut en ok pension under några år i alla fall.

Men det är ju inte jag!! Hur hamnade jag i det här trygghetsfacket? Jag har alltid varit lagom förståndig med en peak:)

Några av mina vänner anser nog att jag är feg pgr av att jag inte hoppar in i allt som bjuds, men jag har heller inte följt normen i samhället och ofta gjort tvärtom än vad jag borde å så har jag gjort nu.
För mig har det blivit 5 månader "ledighet" och 8 kg lättare i kroppsvikt.Ett hjärta som fått lite mer sinnesro och  en ljus framtidtro även om den blir lite dyrare än tänkt!
Men är det inte så oftast i livet att det inte blir riktigt som man planerat pgr av omständigheterna.
Men vet Ni jag tror det är bra, att allt inte följer planen, utan att du vågar chansa......
Själv kommer jag aldrig bli miljonär, ha ett underbart hus vid havet och egen yacht......Inte OM inte  jag träffar någon trevlig miljadär som ligger och skräpar på en klipphäll i solskenet och jag snubblar just på honom....!!

Men lycka och rikedom ligger i så mycket annat:

En lyckad reklamkampanj om man är inom det gebitet.
En perfekt stekt fisk om man föredrar det
En perfekt sittande klänning med matchande sko
En solstol vid havet å en god bok
Ett perfekt tempererat vin å en krämig ost
Ett glas rose'på Riveran
En salt vind på bryggan
Många tända ljus i augustinatten och en röd kräfta
En nybakad sockerkaka och en god kopp kaffe
En ny cykel
En perfekt grillad köttbit med hemgjord aioli
En stund med dig själv....
Det finns så mycket som kan ge dig en känsla av lycka just då, här och nu.
NYtvättade kläder
Ett löst korsord
Ett kärleksmöte
En påse ostbågar


Jag vet att världen just nu ligger i ett otäckt grepp å vi förlorar så mycket runt omkring oss just nu på många sätt, men ha förströstan som pastorn skulle säga...
Lita på att vi snart kommer att kunna ses och må bra igen!

Å jag fortsätter och söker arbete, vilket är fullständigt hopplöst när man varit chäf och vid 63...... Men det ordnar sig
Jag tar med mig kvällens känsla och tar mig vidare i livet och blir snart ledig från arbetsmarknaden och köper min lilla hund och hittar lyckan i mötet med mina medmänniskor över en kaffe ,ett glas vin eller/och ett bra samtal!

Så fånga din känsla och ta in livet, vi har bara satt oss på "Paus" ett tag........Kanske inte gällande fasta tillsvidareanställningar, men so what, jag ger mig inte!!

Ta hand om er och era känslor/følelser
.....Hitta din känsla och vad DU VILL! 

Livet är här och NU......Å så är Du.

Klara i känslan



Visa fler inlägg