Stor kanelbulle med god fyllning, utan jäst

(null)

Sugen på en god kanelbulle, men det tar för lång tid! Inga problem, baka en stor kanelbulle i form och använd bakpulver. Visst du behöver ta fram kaveln eller en slät vinflaska och kavla ut degen med.
Alt tar du ut flera runda små bollar som du plattar ut, fyller med fyllningen och gör snitt i. Sätter dem tätt i formen, penslar med ägg och strör över tex socker av önskat slag.

I min fyllning gör jag ett tillägg för att få bullen saftig längre så lägg i tex små bitar av äpple, citronkryddade tärningar av zucchini,  riven mandelmassa eller rabarber med pudrat potatismjöl över.



Ugn 225 grader

80 g smör
2 dl mjölk
6 1/2 dl mjöl
3 tsk bakpulver 
1 ägg
3/4 dl socker
1/4 tsk salt
3/4 tsk mald kardemumma 
fyllning:
60-80 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1/4 dl brunt farin
1 msk mald kanel
1/2 msk mjöl
+ ev ytterligare smaksättning
Topping:
1 ägg
Pärlsocker
Sockervatten
Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda alla ingredienserna i en bunke och häll över smörblandningen. Blanda till en deg. Mjöla ett bord och häll ut degen. Kavla till en rektangel alt gör små bollar. Smörj ut fyllningen på rektangeln och vik ihop. 
Gör 2 cm remsor och vrid ihop och bygg inifrån en bakplåtsklädd form. (ca 26) Bygg upp en kanelbulle. Alt fyllda små bullar som en butterkaka. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda 15-18 minuter.
Pensla med sockervatten.
Låt svalna lite, Servera gärna lite ljummen.
Om de blir bulle kvar , skär upp i bitar och frys in, så har du en garanterad saftig bulle, att servera även senare.


Visa fler inlägg