våffeldagen

  En GI våffla kanske?!!!
 

3 dl  dinkelmjöl
1 dl  fullkornsvetemjöl
1 tsk  salt
1 tsk  bakpulver
5 dl  mjölk
2 st  ägg
50 gram  smör

Tillagning

Ca 12 laggar

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.

2. Häll sedan i resten av mjölken.

3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.

4. Smält smöret och häll i det.

5. Grädda i våffeljärn.





Eller testa bara någonting gott.....


Äpple och ingefärs-våfflor!

4 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
0,5 tsk  salt
2 tsk  ingefära, mald
0,5 tsk  kanel
1 dl  muscovadosocker
50 gram  smör
3,5 dl  mjölk
2 st  ägg

Äpplen
2 st  äpple(n)
2 msk  lönnsirap, ekologisk
1 tsk  kanel

Tillagning

ca 10 stycken

1. Skala och skiva äpplena i 1/2 cm tjocka skivor.

2. Stek äpplena på medelstark värme i en teflonpanna tillsammans med kanelen. Tillsätt lönnsirapen den sista stunden. Lägg på ett lock så att äpplena håller sig varma.

3. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en skål. Smält smöret.

4. Vispa mjölk, smör och ägg kraftigt och rör försiktigt ner det i mjölblandningen.

5. Grädda våfflorna och ät genast tillsammans med de varma äpplena.


Så nu är det bara att grädda våfflor hela torsdagen lång!!





 
Visa fler inlägg