våffeldagen
3 dl dinkelmjöl |
1 dl fullkornsvetemjöl |
1 tsk salt |
1 tsk bakpulver |
5 dl mjölk |
2 st ägg |
50 gram smör |
Tillagning
Ca 12 laggar1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.
2. Häll sedan i resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
4. Smält smöret och häll i det.
5. Grädda i våffeljärn.
Eller testa bara någonting gott.....
Äpple och ingefärs-våfflor!
4 dl vetemjöl |
3 tsk bakpulver |
0,5 tsk salt |
2 tsk ingefära, mald |
0,5 tsk kanel |
1 dl muscovadosocker |
50 gram smör | ||
3,5 dl mjölk | ||
2 st ägg | ||
Äpplen |
||
2 st äpple(n) | ||
2 msk lönnsirap, ekologisk | ||
1 tsk kanel |
Tillagning
ca 10 stycken1. Skala och skiva äpplena i 1/2 cm tjocka skivor.
2. Stek äpplena på medelstark värme i en teflonpanna tillsammans med kanelen. Tillsätt lönnsirapen den sista stunden. Lägg på ett lock så att äpplena håller sig varma.
3. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en skål. Smält smöret.
4. Vispa mjölk, smör och ägg kraftigt och rör försiktigt ner det i mjölblandningen.
5. Grädda våfflorna och ät genast tillsammans med de varma äpplena.
Så nu är det bara att grädda våfflor hela torsdagen lång!!